Vaccinul Pfizer, cauza principală pentru scăderea infectărilor cu noul coronavirus! În ce țară a avut loc cel mai mare studiu de până acum

Vaccinul Pfizer, cauza principală pentru scăderea infectărilor cu noul coronavirus! În ce țară a avut loc cel mai mare studiu de până acum
Vaccinul Pfizer, cauza principală pentru scăderea infectărilor cu noul coronavirus! În ce țară a avut loc cel mai mare studiu de până acum / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 06/05/2021, 15:58

Scăderea numărului de cazuri Covid-19 are legătură cu imunizarea cu vaccinul Pfizer. Cel mai mare studiu din lume efectuat până acum a fost realizat în Israel și arată că serul produs de corporația Pfizer-BioNTech joacă un rol decisiv în eradicarea maladiei.

Totuși, autorii studiului insistă că vaccinul Pfizer este eficient într-un procent de peste 95% doar dacă o persoană ambele doze. În cazul în care se imunizează o singură dată, atunci eficacitatea vaccinului Pfizer scade.

De ce s-a făcut studiul în Israel

Prestigioasa publicație The Lancet  arată că acest studiu a evidenţiat „beneficiile pentru sănătatea publică ale unui program naţional de vaccinare”. Cercetarea a fost realizată în Israel, campioana țărilor care derulează campanii de vaccinare. La el au participat virusologi de la Pfizer şi reprezentanţi ai guvernului israelian.

Autorii studiului precizează că în Israel acest program de imunizare, care a folosit vaccinul Pfizer, „a fost motorul principal al declinului infecţiilor de Covid-19”. Totuşi, specialiştii rămân prudenţi și nu generalizează concluziile trase în Israel, mai cu seamă că viteza campaniilor de vaccinare şi evoluţia pandemiei diferă de la o ţară la alta.

  • Cercetarea din Israel s-a bazat pe datele medicale colectate între 24 ianuarie şi 3 aprilie. În această perioadă, 72% dintre israelienii de peste 16 ani (cca. 5 milioane de persoane) şi 90% dintre persoanele de peste 65 de ani au primit ambele doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech.

Analiza a vizat în principal eficacitatea vaccinului împotriva variantei britanice (denumită B.1.1.7), devenită dominantă în această ţară.

Concluzii: vaccinul Pfizer, protecție de 95,3%!

Studiul arată că „vaccinul Pfizer are o eficacitate înaltă” la persoanele de peste 16 ani. După şapte zile de la administrarea rapelului, el asigură o protecţie de 95,3% împotriva infecţiilor, de 97,2% împotriva spitalizărilor şi de 96,7% împotriva deceselor! Toate aceste niveluri de protecţie rămân similare şi la persoanele trecute de 85 de ani. Nu aceleași cifre sunt obținute și în cazul persoanelor vaccinate doar cu prima dintre cele două doze ale serului. Protecţie de 57,7% împotriva infecţiilor, de 75,7% împotriva spitalizărilor şi de 77% împotriva deceselor în rândul persoanelor de peste 16 ani!

„Studiul demonstrează importanţa unei vaccinări complete în rândul adulţilor, cu două doze”, transmit autorii cercetării. Potrivit lor, o doză unică ar putea să ofere o protecţie mai puţin îndelungată, în special din cauza apariţiei unor variante virale mai rezistente la vaccin.

În timpul studiului, au existat în Israel 232.268 de infecţii confirmate de Covid-19 şi aproape 95% dintre eşantioanele testate aveau la bază varianta britanică a coronavirusului. Cercetătorii mai arată și că nu au putut testa eficacitatea vaccinului Pfizer împotriva variantei sud-africane, depistată şi ea în Israel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Polițistul care i-a împrumutat motocicleta Dianei Șoșoacă cere ajutor pe Facebook: „Eu am fost...
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Nici vorbă de 100.000 euro! Câți bani primește Zanni, de fapt, pentru că a câștigat...
De ce oamenii nu zâmbeau în fotografii, în urmă cu 100 de ani. Care e...
Românii care nu vor beneficia de creşterea salariului minim
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
Mărturisirile cutremurătoare făcute de nepotul celor doi bătrâni din Iași, cărora le-a ars casa! „Au...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
Donald Trump, prima conferinţă de presă după ce juriul l-a găsit vinovat în cele 34...
Este fruct SAU legumă? Puțini știu despre AVOCADO că este de fapt...
S-a dat interzis. 5 ANI închisoare pentru proprietarii sau chiriașii din clădiri. Iohannis a semnat
Zece activități de 1 Iunie 2024 pentru copii și părinți. Ce puteți face în familie...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian...
Cum a reușit Emily Burghelea să aibă doi copii deși are probleme cu infertilitatea: ”Am...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Șomajul scade ușor la nivel global în 2024, însă piața muncii rămâne „inegală”
×